Direct naar de inhoud.

Energiebesparing met AG Solar


  • Zonnepanelen
  • Ledverlichting
  • Laadpalen
  • Warmtepompen

Onderhoud en reinigen van zonnepanelen

U bent verzekerd van maximaal rendement en minimale kans op storingen.

AG Solar is specialist in professioneel onderhoud en reinigen van uw zonnepanelen, voor optimale duurzaamheid en rendement. Wij reinigen de zonnepanelen met verwarmd osmosewater. Dit voorkomt lager rendement door kalkafzetting. Wij checken daarbij ook de staat van de kabels en beugels en reinigen de filters van de omvormers. Zo bent u verzekerd van maximaal rendement en minimale kans op storingen.

Zonnepanelen reinigen, is dat nodig?

Als zonnepanelen vuil zijn, vangen ze minder zon. En dan is de energieopbrengst dus lager. In de loop der tijd kunnen zand, stof, stuifmeel, vogelpoep, groenaanslag en bladeren het rendement van uw zonnepanelen verlagen. Een stevige wind of regenbui helpen wel wat, maar verwijderen zeker niet al het vuil.

Uw zonnepanelen zelf reinigen of laten reinigen?

U kunt zelf met de tuinslang uw zonnepanelen reinigen. Bedenk wel dat er in kraanwater kalk zit, wat aanslag achterlaat die ook negatief kan zijn voor de opbrengst van de panelen. En zelf op het dak klimmen om de panelen schoon te maken kan levensgevaarlijk zijn. Wilt u schone panelen, laat dit dan altijd uitvoeren door professionele schoonmakers. Wij beschikken over de kennis, benodigde uitrusting en reinigen uw panelen met verwarmd osmosewater water dat geen sporen achterlaat.